Hűtős, joghurtos desszert

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 400 g görögjoghurt
  • 400 g erdei gyümölcsös joghurt
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak zselatin (20 g)
  • 3 dl habtejszín
  • erdei gyümölcsmix és mentalevél

Elkészítése:

Egy nagy formát kibélelünk folpackkal.

A joghurtokat egy edénybe öntjük, ízlés szerint adhazunk hozzá cukrot, majd a zselatint beleöntjük és addig melegítjük, amíg fel nem olvad, de forralni nem szabad!

A tejszínt kemény habbá verjük, majd a már langyos joghurtos krémhez keverjük.

A forma aljába teszünk kevés gyümölcsöt (akár a joghurtos masszába is tehetünk), majd beleöntjük a formába.

Hűtőbe tesszük minimum 4 órára.

Gyümölcsökkel és mentalevelekkel tálaljuk.