Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát a szokott módon megfőzöm, közben egy másik lángon készítem a szószt. Fontos, hogy akkora edényben készítsem, amibe majd a kifőtt tészta is belefér, mert ebben jó összekeverni.
Lepirítom a sonkát/bacont, majd hozzáteszem a gombát és azzal is átforgatom. Ha nyers gombát használok, pár percig hevítem, amíg kicsit összeesik, ha konzerv vagy üveges, akkor épp csak felmelegítem. Felöntöm a főzőtejszínnel, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítem.
Ha megfőtt a tészta, átszedem a szószos edénybe és még a tűzön hagyva átforgatom párszor.
Önmagában is finom, de egy kis reszelt sajttal az igazi.
Ez egy tipikus “nincs otthon semmi” kaja. Ha nincs sonka vagy bacon, jó lehet füstölt virslivel, esetleg paprikás szalámival is, én akár jó minőségű párizsival is kipróbálnám. Csirkemellel is finom, csak ezzel az elkészítési idő nő picit. Aki nem szereti a gombát, azt is helyettesítheti valamilyen zöldséggel: borsóval, paradicsommal, paprikával is finom. A sajtot bele is lehet keverni vagy csak a tetejére szórni.