Gombás lecsó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
31 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 ek zsiradék
  • 60 dkg zöldpaprika
  • 40 dkg vöröshagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 kis üveg gomba (frissből 25 dkg)
  • 3 főtt tojás
  • só, bors
  • 1 csapott ek pirosparika

Elkészítése:

A zöldségeket hámozzuk meg és vágjuk fel. A tojásokat főzzük meg, majd pucoljuk meg.

A zsiradékon fonnyasszuk meg a hagymát, majd hintsük meg a pirospaprikával, gyorsan keverjük el és öntsük fel kevés vízzel, nehogy a paprika megégjen.

Adjuk hozzá a paprikát, gombát, paradicsomot és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Mindent főzzünk puhára, majd keverjük el benne a felparított tojásokat és forraljuk fel újra és már kész is.

Nagyon finom friss kenyérrel, de másnapra érnek be igazán az ízek, feltéve, ha marad belőle.

Jó étvágyat hozzá!