Feketeerdő ízvilágú pohárdesszert

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 darab tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag csokoládé puding
  • 1 l tej
  • 10 evőkanál cukor
  • 15 dkg margarin

Továbbá:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • csokidara

Elkészítése:

A krémhez a szokásos módon elkészítjük a pudingot és hagyjuk kihűlni.

A piskótához elválasztjuk a tojásokat. A tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval habosra kavarjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd szépen hozzákeverjük a kakaós masszához.

Ezután pedig óvatosan, apránként belekeverjük a felvert tojásfehérjét is. Zsírozott, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.

Amíg sül a piskóta, addig kimagozzuk a meggyet és hagyjuk lecsepegni. A kihűlt pudingba robotgéppel keverjük bele a kis darabokra vágott margarint.

A kihűlt piskótát vágjuk apró darabokra, és jöhet is a rétegezés! :) A poharak aljába először jön a krém, rá piskóta, megint krém, meggy, piskóta és ismét krém. :D

A tetejét pár szem meggyel és csokidarával díszítettem, de ez is és a rétegezés menete is egyén függő, ki ahogy szeretné. :) Jó munkát és jó étvágyat kívánok hozzá! ;)