Cukkinis raguleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 bébi cukkini
  • 2 nagy csiperke gomba
  • 1,5 dl zöldborsó
  • 1 közepes krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dk vaj
  • 2 csipet kurkuma
  • 1 csokor friss tárkony
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • egy szál lestyán
  • só, bors
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 ek tönkölybúza liszt
  • fél citrom leve

Elkészítése:

Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk. Megmossuk és ujjnyi csíkokra vágjuk a csirkemellet is.

Egy fazékba beletesszük az olajat, majd a vajat, erre rárakjuk a csirkemellet és fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk a felaprított zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, a feldarabolt gombát, apró kockákra vágott cukkinit.

Meghintjük kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Sózzuk, borsozzuk.

Belerakjuk a krumplit, egy hagymát egészben (ha megfőtt ki szoktam dobni). Hozzáadjuk a leveshez a paradicsomot, a lestyánt, a petrezselyemzöldet és az apróra vágott tárkonyt.

Kis lángon főzzük ( vigyázzunk ne főzzük sokáig), a végén hozzáadjuk a zöldborsót is. Ízesítjük frissen facsart citromlével.

Elkészítjük a habarást: a joghurtot csomómentesre keverjük a lisztel, majd hígítjuk két merítőkanálnyi forró levessel és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. Megkóstoljuk, ha szükség utánízesítjük.

Jó étvágyat kívánok!

Tálaláskor kínálhatunk joghurtot hozzá!