Hozzávalók:
Párolt körtéhez:
Csirkemellhez:
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük a kezünkkel megütögetjük, fűszerezzük a fűszersóval, borssal. A mustárt elkeverjük az olívaolajjal és ebbe beleforgatjuk a húst (jó ha egy éjszakán keresztül pácoljuk, de ha nincs idő 20 perc is elég).
Egy serpenyőbe tesszük az olajat, hozzáadjuk a vajat és ha forró, beletesszük a csirkemellet, mindkét oldalát megpirítjuk, majd kb 2 evőkanányi vizet öntünk rá, beleteszünk egy gerezd fokhagymát és 5-6 percig pároljuk. Ha szükség egy kicsit sózzuk.
A bort a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét és az édesítőszert (egészben megpucoljuk és magház kiszúróval a csumáját kivesszük).
Kb 4-5 percig pároljuk. Fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét!
A csirkét párolt rizzsel és a körtével tálaljuk.