Csirkemell párolt körtével

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Párolt körtéhez:

  • 2 közepes körte
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db szegfűszeg
  • csipetnyi fahéj
  • 1 teáskanál méz vagy 5-6 csepp édesítőszer

Csirkemellhez:

  • személyenként 10-12 dkg csirkemell filé
  • csirke fűszersó (vagy helyette zsálya, só, paprika, rozmaring)
  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük a kezünkkel megütögetjük, fűszerezzük a fűszersóval, borssal. A mustárt elkeverjük az olívaolajjal és ebbe beleforgatjuk a húst (jó ha egy éjszakán keresztül pácoljuk, de ha nincs idő 20 perc is elég).

Egy serpenyőbe tesszük az olajat, hozzáadjuk a vajat és ha forró, beletesszük a csirkemellet, mindkét oldalát megpirítjuk, majd kb 2 evőkanányi vizet öntünk rá, beleteszünk egy gerezd fokhagymát és 5-6 percig pároljuk. Ha szükség egy kicsit sózzuk.

A bort a szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk, majd beletesszük a megpucolt körtét és az édesítőszert (egészben megpucoljuk és magház kiszúróval a csumáját kivesszük).

Kb 4-5 percig pároljuk. Fontos, hogy roppanós maradjon, ne főjön szét!

A csirkét párolt rizzsel és a körtével tálaljuk.