Hozzávalók:
A padlizsános ragu hozzávalói:
Elkészítése:
Egy tálba beleteszem a darált húst. A reszelő kisebb fokán lereszelem a sárgarépát, hozzáadom a darált húshoz, összekeverem a zsemlemorzsával a sajt felével.
A fokhagyma gerezdet is leszoktam reszelni és úgy teszem a húsos masszához.
A tojást feltöröm a darált húshoz adom.
Fűszerezem sóval, borssal, paprikával, apróra vágott petrezselyem, metélő hagymával. Megízlelem, és ha szükség utánaízesítek.
Jó, ha egy kicsit tudjuk pihentetni a masszát így jobban összeérnek az ízek.
Sütés előtt vizes kézzel diónyi gömböket formázok, beleforgatom a zsemlemorzsába kevert sajtba és serpenyőben közepes lángon kisütöm.
A padlizsánt középen kettőbe vágtam, felét betettem sülni a sütőbe ( épp padlizsánkrém készült és azzal együtt sült). A másik felét felkockáztam, majd lesóztam és egy pici friss citromlevet csavartam rá ( nem szeretem, ha megbarnul a padlizsán).
Közben felaprítottam a paprikát, a hagymát.
Egy teflonserpenyőbe olívaolajat tettem, majd rádobom a kinyomkodott padlizsánt, egy kicsit körbe pirítottam, majd hozzáadtam a hagymát, és a paprikát Ízesítettem egy kis
csilivel.sóval,borssal, rácsepegtetem a mézet ( cukorbetegek használjanak édesítőszert),majd ráhintettem a lisztet.
Kicsit pirítottam,majd felengedtem kb 1 dl hideg vízzel és a paradicsomlével (nálam sűrű héjával együtt turmixolt), ami a csavart adja, beletesszük a a héjából kikapart fél sült padlizsánt.
Egy-két percig hagytam rotyogni , majd tagliatelli tésztával és a húsgolyóval tálaltam
Tetejére parmezán forgácsot hintettem.
Melegen, hidegen egyaránt finom a húsgolyó. Én most a padlizsános ragu feltétjeként kínáltam.
A padlizsános ragu remek vegetáriánus étel a húsgolyó nélkül :-).
Tipp. amikor padlizsánt sütünk tegyünk a fagyasztóba, így könnyen el lehet készíteni,nincs vele sok munka.