Húsgolyó baconos hagymában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10-12 nagyobb fej vöröshagyma
  • 30-35 dkg vékonyra szeletelt bacon
  • 1 kg darálthús
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • só, bors

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és félbe vágjuk. A belső, kisebb leveleket kiszedjük, majd apróra vágjuk. A nagyobb leveleket félretesszük.

A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a hagymát és az aprított petrezselyemzöldet. A masszából akkora golyókat formázunk, hogy belférjenek a hagymalevelekbe.

Az így elkészült hagymákat baconbe göngyöljük, majd alufóliába csomagoljuk. Grillrácsra vagy parázsra téve, 5 percenként forgatva kb 30 perc alatt készre sütjük.