Hozzávalók:
Továbbá:
Galuskához:
Elkészítése:
A hagymát apróra felvágjuk és az olajon megdinszteljük. A répákat és a burgonyát apróra felkockázzuk, majd a borsóval együtt a hagymára szórjuk.
Fűszerezzük sóval, borssal, kurkumával és egy kevés vizet aláöntve, lefedve majdnem puhára pároljuk a zöldségeket. Míg párolódik a zöldségalap, addig a tejfölben elkeverjük a lisztet és a vágott ecetes tárkonyt.
A galuskához pedig a tojás elkeverjük a liszttel. Mikor a zöldségek már majd nem teljesen puhák, felöntjük az alapot kb. 1,5 l vízzel és felforraljuk.
Utána ízesítjük a levest sóval és borssal. A végén behabarjuk a tárkonyos tejföllel, kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat és készre főzzük a levest.
Tálaláskor citromlével, tejföllel, főtt fürjtojással és vágott petrezselyemmel adjuk asztalra a tartalmas levest.