Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőtököt félbe vágjuk, kimagozzuk, majd kisebb darabokra szeleteljük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A hagymát meghámozzuk és felnegyedeljük. A kaliforniai paprikát kimagozzuk, hosszában negyedeljük, a paradicsomokat negyedeljük, majd a hagymákkal együtt a tepsibe tesszük a sütőtök mellé.
180 fokon puhára sütjük. Mikor minden hozzávaló megsült, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
A késes aprító táljába beletesszük a sült hagymát, a sült paprikát, a sült paradicsomot, a héjából kifejtett sütőtököt és az étolajat. Sóval, bazsalikommal, oregánóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. A hozzávalókat az aprítógéppel pürésítjük.
A kész, fűszeres sütőtökkrémet pirítóssal fogyasztjuk.