Rántott csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • bors
  • 3 tojás, liszt és zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, majd pár percig hagyjuk állni.

Ezután a szeleteket bepanírozzuk: először megforgatjuk lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában.

A panírozott húst forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat,a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A rántott húst a pürével tálaljuk.