Tejszínes kivi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db habetejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 25 dkg kivi

Elkészítése:

A 8 tojás sárgáját 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbár verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 8 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük.

A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót és kemény habbá verjük.

A tortát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a tejszínhabbal, majd apróra vágott kivit teszünk rá.

Erre ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előző lépést, végül a maradék tejszínhabbal körbe vonjuk a tortát és kiwi szeletekkel díszítjük.