Burgonyás tonhalrolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg lecsöpögtetett tonhalkonzerv
  • pár szem felszeletelt fekete olívabogyó
  • 1-2 ek szárított olajbogyó (opcionális)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás
  • 8 dkg reszelt parmezán
  • aprított petrezselyem vagy bazsalikom
  • só, bors, morzsolt kakukkfű
  • továbbá: zsemlemorzsa, olívaolaj

Elkészítése:

Az összes hozzávalót tegyük egy tálba és alaposan keverjük össze. A masszából formáljunk egy kisebb hengert és forgassuk meg zsemlemorzsában.

A burgonyás rudat tegyük egy sütőpapírra, locsoljuk meg olívaolajjal és csomagoljuk be, úgymint egy cukorkát.

200 fokosos sütőben süssük kb 30-35 percig.