Csirkealagút és muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 45-50 dkg csirkemell filé
  • 6 szelet bacon
  • 4 szelet tálalósonka
  • kb 10 dkg reszelt sajt
  • bors
  • petrezselyem, szárított lestyán ízlés szerint
  • 4-5 aszalt paradicsom
  • fél bébi cukkini (15 dkg)
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 1/2 kápia paprika
  • 1 ek olívaolaj
  • diónyi vaj
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 evőkanál zabpeheéy
  • 2 kis méretű tojás
  • 1 tk zsemlemorzsa

Elkészítése:

A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni egy kicsit.

Három evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, lestyánnal, reszelt sajt felével masszává keverjük.

A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához. Jó, ha hagyjuk egy kicsit pihenni. Nálam fél órát állt.

Az olívaolajon megdinszteljük a felaprított zöldhagymát, kápia paprikát (én egy kis sóval megszoktam hinteni, így hamar megpuhul a hagyma és nem ég le), összekeverjük az apróra vágott aszalt paradicsommal, az apróra darabolt cukkinivel, zúzott fokhagymával. Dinszteljük egy kicsit, utána elzárjuk a lángot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a masszához.

Az őzgerincformát, a muffin formákat kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával és a sonkával. A muffin formába csak bacont tettem. Úgy rakjuk, hogy a bacon szélei kilógjanak a formából.

A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. A tetejét meghintjük sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb 35-40 perc alatt megsütjük. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.

Amikor megsült kifordítjuk a formából a sütőpapíros tepsire, megszórjuk reszelt sajttal és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.

Kihűtjük, majd szeleteljük.