Hozzávalók 6 darabhoz:
Gombócokhoz:
Besamelhez:
Elkészítése:
Egy tálba összemorzsoljuk a kenyeret. Kevés olajon megpirítjuk a szalonnát, majd a kenyérhez öntjük. Az összes további hozzávalót is beletesszük és összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk a masszából.
Elkészítjük a besamelt. A vajat megolvasztjuk, majd a lisztet apránként hozzáadjuk és elkeverjük. Ezután felöntjük a tejjel és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Végül hozzákeverjük az erős Pistát is.
Ha netán a kenyér a fentiek alapján nem állt volna össze, akkor a gombóckészítés előtt a besamelt
készítsük el és 1 evőkanálnyit tegyünk a kenyérhez, így dolgozzuk össze.
A gombócokat kivajazott jénaiba vagy tepsibe tesszük és egyenletesen elosztva rákanalazzuk a mártást.
180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!