Csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 40 dkg meggybefőtt
  • 3 dl tej
  • 1 cs csoki ízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg étcsoki
  • fél rumaroma

Díszítés:

  • 2 doboz macskanyelv
  • 1 doboz csokigolyó

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra bemelegítjük.

A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgákat a cukorral jól kihabosítjuk. A fehérjékből kemény habot verünk. A sárgákhoz adjuk a lisztet és a habot felváltva úgy, hogy a habot ne törjük össze.

Egy 18 cm-es, kerek tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk. Kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a befőttet lecsepegtetjük. A tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot, majs sűrűre főzzük.

A csokit felolvasztjuk és a puha margarinnal, aromával együtt a pudinghoz adjuk, jól elkeverjük robotgéppel, majd beledolgozzuk óvatosan a meggyet.

A piskótát két lapba vágjuk, rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és a maradék krémmel bevonjuk a tortát.

Az oldalát macskanyelv csokival, a tetejét csokigolyóval díszítjük. Szalaggal átköthetjük.