Hússal töltött tökkarikák panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb tök
  • 25 dkg darált hús
  • só, bors
  • 1 tojás
  • a panírhoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tököt meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A belsejét kivájjuk és kicsit állni hagyjuk (nem sóztam meg!).

A darált húst megfűszerezzük és hozzáadunk 1 tojást (készíthetjük készen kapható kolbászhúsból is).

A tök karikák belsejét megtöltjük a hússal, majd egyszerűen bepanírozzuk (liszt, tojás, zsemlemorzsa). Érdemes a tojásban és zsemlemorzsában 2x megforgatni.

Forró olajban kezdjük sütni, majd mérsékeljük a lángot, hiszen a húsnak is meg kell sülnie.

Köretként készíthetünk hozzá krumplipürét, de én most tejfölös mártogatóssal kínáltam.

Jó étvágyat!