Túrós jegeskávétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 15 dkg babapiskóta
  • 0,5 dl erős feketekávé
  • 3 szeletelt banán

Krém:

  • 1 csomag főzés nélküli vanília ízű krémpor
  • 3,5 dl tej
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 csomag jeges kávé por

Díszítés:

  • 6 db babapiskóta
  • 5 dkg olvasztott tejcsokoládé
  • 2,5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag jeges kávé por
  • pár szem csokoládé drazsé

Elkészítése:

Babapiskótával kirakjuk egy kb 22 cm-es tortaforma alját, meglocsoljuk a kávéval és az apróra vágott banánt rászórjuk.

A krémport a tejjel 3 percig a legmagasabb fokozaton felverjük, majd hozzáadjuk apránként a túrót. Krémes masszává keverjük, végül a jeges kávé port is hozzáadjuk.

A masszát a banánra simítjuk és hűtőben kb 2 órát pihentetjük.

A 6 db babapiskótát ferdén félbevágjuk és a felolvasztott csokiba mártjuk az egyik végét. A tejszínt kemény habbá verjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot és a jeges kávé port.

A tortáról leválasztjuk a formát és a krém egy részével megkenjük a tortát. Egyharmad részét a nyomózsákba töltjük és rózsákat formázunk a tetejére.

Babapiskótával díszítjük és drazsékat rakunk a tetejére.