Pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 ek olaj
  • csipet só
  • langyos víz

Töltelékhez:

  • 1 nagyobb merőkanálnyi húslevesből, illetve pörköltekből megmaradt főtt hús
  • 3 nagyobb húsos paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított vagy 5-6 db friss bazsalikom levél
  • 1 tk szárított vagy 8-10 db friss oregánó levél
  • őrölt bors
  • 1 kk csípős paprika (elhagyható)

Tetejére:

  • 2 zöldhagyma vagy sonkahagyma
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A paradicsomokat 10-12 másodpercre forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és apró darabokra vágjuk.

A vöröshagymát felkockázzuk, megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a paradicsomot, majd lassú lángon időnként kevergetve 15 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk az apróra vágott főtt húst és a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint csípős paprikázzuk és felforraljuk. Ha nagyon száraz és összeáll, egy pici vízzel higíthatjuk. 1 perc főzés után elzárjuk a lángot és félretesszük hűlni.

A pizzatésztát a szokásos módon készítjük. Pici langyos vízben feloldjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Szép sima, puha kis tésztagombócot kell készíteni.

10 perc pihentetés után 33*40 cm-es méretűre kisodorjuk (ekkora az én sütőlemezem) és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 210 fokra.

A félig kihűlt tölteléket rákenjük a tésztára és egyenletesen elosztjuk. A csemege hagyma karikákat rászórjuk a töltelékre, majd befedjük a durvára reszelt sajttal.

A sütési idő kb 18-20 perc, ezalatt szép pirosra sül a pizza.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp:

Ez a recept egy szuper mentőötlet a megmaradt főtt húsok felhasználásához! :)