Khir (indiai édesrizs)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze rövid szemű rizs
  • 1 l friss tej
  • 2 egész kardamom
  • barna nádcukor ízlés szerint

Elkészítése:

A rizst szűrőben alaposan mosd meg és csöpögtesd le.

A kardamom hüvelyeket kicsit nyomkodd szét, hogy picit megnyíljon. A tejet és a kardamomot tedd egy vastag aljú edénybe és állandóan kevergetve forrald fel közepes lángon, majd vedd takarékra a lángot és tedd hozzá a rizst.

Forrald óvatosan kevergetve kb 40 percig, amíg besűrűsödik. Amikor az édesrizs kicsit krémes és enyhén sűrű, de még folyós lesz akkor vedd le a tűzről.

Vedd ki a kardamomokat és keverd hozzá a cukrot, majd hagyd kihűlni.

A tetejét megszórhatod mandulaforgáccsal vagy pisztáciatörettel.