Gyümölcsös, vaníliás kekszes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Az alaphoz:

  • 25 dkg háztartási keksz

A vaníliás pudinghoz:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Az erdei gyümölcsös pudinghoz:

  • 2 dl víz
  • 60 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítése:

Egy tepsis (25*30) kibélelünk folpackal, majd kirakjuk egy réteg háztartási kekszel.

A gyümölcsöt egy lábasba tesszük, majd felötnjük 1 dl vízzel és hozzáadjuk a cukrot. Felforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a maradék vízzel kikevert pudingport.

Az elkészült gyümölcsös krémet egyenletesen a kekszekre terítjük, majd teljesen kihűtjük.

A tejben feloldjuk a pudingporokat a cukrokkal és csomómentesre keverjük. Az egészet sűrűre főzzük, majd a kihűlt gyümölcsös krémre rétegezzük.

A tetejét befedjük egy réteg keksszel, majd kihűtjük, fóliával lefedjük, néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.