Meggyes-joghurtos és citrom fagyi

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A meggyes-joghurtos:

  • 350 g natúr joghurt
  • 30 dkg magozott meggy
  • 3 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 1 dl víz
  • 3 dl habtejszín

Citromos:

  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín (minimum 30 %-os)
  • 15 dkg cukor
  • 3 citrom leve és 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

A kimagozott meggyet egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, cukrot, fahéjat és a vaníliás cukrot. Főzzük puhára, ami kb negyed óra, ekkorra a leve is elfő. Ekkor turmixoljuk le teljesen, majd hűtsük ki.

A joghurthoz hozzáadjuk a meggyturmixot, jól összekeverjük. A tejszínt keményre felverjük, majd apránként adagoljuk a meggyes joghurthoz.

Betesszük a fagyasztóba wgy nagyobb edényben, majd fél óránként kétszer-háromszor robotgéppel átkavarjuk. Ezután hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt kb 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy olvadjon kicsit.

A tejet, tejszínt a cukorral összeforraljuk, hozzáadjuk a citromok levét és a reszelt héját. Összefőzzük, kihűtjük, fagyasztóba tesszük.

Többször átkeverjük óránként. Ezután hagyjuk teljesen megdermedni. Tálalás előtt kb 20 perccel vegyük ki a fagyasztóból, hogy olvadjon kicsit.