Hozzávalók:
Elkészítése:
A babot előző éjszaka áztassuk be hideg vízbe. Másnap jól mossuk át, többször váltott hideg vízben.
A hámozott és darabolt hagymát és a fokhagymát a zsiradékon dinszteljük puhára, majd keverjük hozzá a törött paprikát. Szórjuk rá a megmosott babot. Keverjük el a paprikás hagymát a babbal. A bab tetejére öntsük rá a paradicsom konzervet.
Az üres konzerves dobozt töltsük meg hideg vízzel kétszer, majd öntsük a babra. Keverjük el jól az egészet. Annyi folyadék legyen a babon, hogy a babot kb egy ujjnyira lepje el.
A tarját szeleteljük közepes vastagságú szeltekre és tegyük a bab tetejére. Fedjük le a sütőtálat, majd tegyük sütőbe 170 fokon 2-3 órára.
Időnként nézzük meg, hogy ne följön el a leve a babnak, ha kell pótoljuk a folyadékot.
Amikor teljesen megfőtt a tarja, vegyük ki a babból, majd egy grill serpenyőben kicsit grillezzük meg mindkét oldalát.
Ha megpuhult teljesen a bab és szépen besűrűsödött a szaftja, készen van az ételünk. Ha elkészült, a még forró főzelékbe keverjük bele az étcsoki darabokat.
A babot csak akkor sózzuk meg, ha már a tarját kivettük a sütőedényből, mert engedhet ki sót magából.