Kuszkuszos csokoládétorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 300 g kuszkusz
  • 300 ml tej
  • 150 g barnacukor
  • 150 g keserű csokoládé
  • 4 tojás
  • 100 g tört babapiskóta
  • 100 g vaj
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítése:

Forraljuk fel a tejet, a cukor és citromhéj hozzáadásával. A kimért kuszkuszt tegyük tálba, majd a forró cukros tejet öntsük rá, fedjük le 15 percre, had szívja fel a folyadékot.

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját előbb keverjük ki a puha vaj felével, majd az olvasztott csokoládéval.

Közben a fehérjét verjük kemény habbá. Az összetört babapiskótát, dolgozzuk össze a maradék olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.

Kenjünk ki vajjal egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és terítsük szét a babapiskótát.

Spatula segítségével keverjük össze a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét.

Öntsük a keveréket a babapiskótára és forró sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.

Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.