Vörösbab pörkölt polentával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 vörösbab konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 3 evőkanál olaj
  • só, őrölt bors ízlés szerint
  • 2 dl kukoricadara
  • 4 szál zöldhagyma szárastól
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál só

Elkészítése:

5 dl vizet felforralunk, sót adunk hozzá. Hozzáadjuk a kukoricadarát, a feldarabolt hagymát és az olajat, majd sűrűsödésig főzzük. Ekkor levesszük a tűzről és kihűtjük.

A megtisztított és feldarabolt hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a reszelt vagy zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk, rászórjuk a paprikát, beleöntjük a babot a levével együtt, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Addig főzzük a pörköltet, amíg a levét elfövi.

A kész pörköltet a polentával tálaljuk.