Joghurtos lángoskák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • csipet só
  • csipet őrölt bors
  • 1 kis dobozos natúr joghurt
  • 10 dkg parizer vagy sonka
  • kb 15 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojásokat felverjük a sóval, borssal, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kis kockára vágott parizert vagy sonkát, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy kemény galuska tésztát kapjunk.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 1 evőkanál masszát teszünk bele, melyet a kanállal kör alakúra igazítunk. A lángoskák mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges olajat.