Zöldborsóleves csirkelábbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkeláb
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 1 ek vegeta vagy só
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt

Elkészítése:

A lábakról levágjuk a körmöket, alaposan megmossuk és egy edénybe tesszük. Felöntjük 1 l vízzel, beletesszük a vegetát vagy sót és elkezdjük főzni.

Közben a fehér és sárgarépákat meghámozzuk és tetszés szerint felvágjuk, majd a már félig puha lábakhoz adjuk a borsóval együtt.

A tojást egy csipet sóval felverjük, majd belekeverjük a lisztet. Az elkészült tésztából a kész levesbe kis nokedliket szaggatunk, majd az egészet készre főzzük.