Töltött fasírt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 1 púpos tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 púpos ek pirospaprika
  • 4-5 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 3 nyers tojás
  • 5 főtt tojás

Elkészítése:
A főtt tojás és a zsemlemorzsa kivételével mindent összekeverünk.

Két részre osztjuk, majd egy jénai tálba (vagy őzgerincformába) tesszük a massza felét és rárakjuk a főtt tojásokat. A maradék húst rátesszük, vizes kézzel formára igazítjuk.

Megszórjuk zsemlemorzsával és szép ropogósra sütjük kb 175 fokos sütőben kb 1 óra alatt.