Hozzávalók:
Elkészítése:
A kókusztejet tedd egy edényben a tűzre, tedd bele a kókuszcukrot és a vaníliát, majd forrald fel.
Amikor felforrt, tedd hozzá apránként a grízt és keverd csomómentesre. 5 percig keverd folyamatosan, addigra a gríz megfő.
Ha a folyósabb állagot kedveled akkor elég 5 ek gríz, ha sűrűbben szereted, akár 7 ek grízt is tehetsz bele.
A tetejét kókuszreszelékkel díszítheted.
A férjem nagyon szereti a tejbegrízt, ezt onnan tudom, hogy nagy mennyiségben és rendszeresen fogyasztja. Ma, amikor megkérdeztem mit szeretne vacsorára enni, mondta, hogy tejbegrízt. Gondoltam szuper… vasárnap este, honnan veszek nem homogenizált, nem ultra pasztörizált, bio tejet… majd formálódni kezdett bennem egy új recept. Itthon van bio kókusztej konzerves változatban, gondoltam miért ne lehetne kókusztejjel tejbegrízt készíteni. Van kókuszcukor is, így stílusosan édesítésre ezt használtam.