Darált húsos sajtos-sonkás rudacskák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A rudacskákhoz:

  • 60-70 dkg darált hús(sertés,pulyka stb)
  • 40 dkg főtt áttört burgonya
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • petrezselyemzöld
  • Panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj
  • A töltelékhez:
  • trappista vagy más kemény sajt
  • vékony füstölt sonka szeletek(lehet gépsonka is)

Elkészítése:
A hozzávalókat összedolgozzuk.
Egy tenyérnyire való nagyságokat simítunk a kezünkkel,ráteszünk egy sonka szeletet,rá a sajt darabot és összegurgatjuk hosszúkásra(gombóc formára is formázhatjuk).
Bepanírozzuk és olajban fedő alatt lassú tűznél kisütjük.