Mákos krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta 22*34 cm-es tepsiben sütve:

  • 50 dkg finomliszt
  • 7 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg egész mák

Krém:

  • 3 cs vaníliás pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 1 liter tej
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor

Máz:

  • 15 dkg tejcsokoládé
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg fehércsokoládé
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A lapokat egyenként kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsibe fektetjük és kb 12-15 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

Közben elkészítjük a krémet. A pudingporokat összekeverjük a liszttel, majd a tejjel összekeverjük csomómentesen és sűrű krémmé főzzük.

Ha a pudingos krém langyosra hűlt, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel alaposan kihabosítjuk.

A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az utolsó lapra is jusson kevés.

A tejcsokit felolvasztjuk az 5 dkg vajjal, majd a sütit bevonjuk vele, a fehércsokit is felolvasztjuk a vajjal, majd rácsorgatjuk a barna csokira és késsel vagy fogpiszkálóval belehúzkodjuk a barna csokiba.

1 éjszakára hűvös helyre tesszük, majd másnap szeletelve tálaljuk.