Mini croissant sajttal, baconnel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 20-22 db-hoz:

  • 1 cs előnyújtott leveles tészta
  • 10 dkg szeletelt bacon
  • 5 dkg sajt (parmezán, trappista..)
  • 1 ek mák (egész)
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

Elkészítése:

A bacon szeleteket vágjuk félbe, hogy beleférjenek majd a tésztába.

Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd vízszintesen vágjuk félbe. Ezután mindkét tésztacsíkot vágjuk fel cikkekre. (én 7 cm-es cikkekre vágtam fel)

Ezután szórjuk meg a reszelt sajttal, majd a mákkal. (a mákból hagyjunk a tetejére is)

A megszórt tésztacikkekre ezután helyezzünk rá egy-egy félbevágott baconszeletet, majd tekerjük fel.

Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, és helyezzük rá egymástól kicsit távolabb a feltekert croissant.

Ezután vékonyan kenjük le tojással, és szórjuk meg ízlés szerint mákkal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit melegebb sütőbe süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon sütöttem)

A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk langyosra hűlni.