Sajtos perec egészségesebben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 70 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 2 ek kókuszzsír vagy sertészsír
  • 1 cs szalalkáli
  • 1 csapott ek só
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítése:

A lisztet, szalalkálit, sót elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal/margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tejfölt,10 dkg sajtot és közepes keménységű tésztát gyúrunk belőle.

Ujjnyi vastagra nyújtjuk, perecszaggatóval kiszaggatjuk, lekenjük a felvert tojással és a maradék reszelt sajttal megszórjuk.

A pereceket két nagy, sütőpapírral fedett tepsire sorkaoztatjuk.

175 fokra előmelegített, hőlégkeveréses sütőbetoljuk a tepsiket és kb 12-15 perc alatt világosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!