Hozzávalók:
Csokihoz:
Tölteléhez:
Elkészítése:
Dupla falú edényben vagy gőz felett felolvasztjuk a csokoládékat és lágyítjuk az olajjal.
Az előkészített szilikonformákba teszünk kevés csokoládét, jól körbeforgatjuk, hogy mindenhol bevonódjon, majd 1-2 perc után lefordítjuk a formát szilikon lapra vagy frissen tartó fóliára.
Hűtőbe tesszük és amíg hűl, elkészítjük a marcipánt tölteléket.
A tejet a cukorral addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, majd részletekben állandó kevergetés mellett hozzáadagoljuk a kétféle lisztet, majd takaréklángon 1-2 percig főzzük, vigyázzunk, hogy le ne égjen.
Ha levettük a tűzről,hozzákeverjük a vajat/margarint és a mandulaaromát.
Amikor már langyosra hűlt, de még folyékony massza, megtöltjük a tojásokat, de annyi helyet hagyunk, hogy be tudjuk fedni csokoládéval.
Hűtőben jó kihűtjük, majd a csokoládéval beborítjuk és pár órára hidegre helyre tesszük, ezután könnyen kijön a formából.
Ízlés szerint díszítjük.
A töltelék hozzávalóit mérjük ki, hogy kéznél legyenek!