Csokoládétojások hamis marcipán töltelékkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Csokihoz:

  • 10-10 dkg ét és tejcsokoládé
  • 1 ek olaj

Tölteléhez:

  • 1 dl tej
  • 35 dkg cukor
  • 10-10 dkg finom és rétesliszt
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tk mandulaaroma(nekem zöld volt)

Elkészítése:

Dupla falú edényben vagy gőz felett felolvasztjuk a csokoládékat és lágyítjuk az olajjal.

Az előkészített szilikonformákba teszünk kevés csokoládét, jól körbeforgatjuk, hogy mindenhol bevonódjon, majd 1-2 perc után lefordítjuk a formát szilikon lapra vagy frissen tartó fóliára.

Hűtőbe tesszük és amíg hűl, elkészítjük a marcipánt tölteléket.

A tejet a cukorral addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, majd részletekben állandó kevergetés mellett hozzáadagoljuk a kétféle lisztet, majd takaréklángon 1-2 percig főzzük, vigyázzunk, hogy le ne égjen.

Ha levettük a tűzről,hozzákeverjük a vajat/margarint és a mandulaaromát.

Amikor már langyosra hűlt, de még folyékony massza, megtöltjük a tojásokat, de annyi helyet hagyunk, hogy be tudjuk fedni csokoládéval.

Hűtőben jó kihűtjük, majd a csokoládéval beborítjuk és pár órára hidegre helyre tesszük, ezután könnyen kijön a formából.

Ízlés szerint díszítjük.

Tipp:

A töltelék hozzávalóit mérjük ki, hogy kéznél legyenek!