Tejfölös spagettis torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1/2 kg spagetti száraz tészta
  • olaj
  • 30 dkg párizsi
  • 450 g tejföl
  • 3 db tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 fej vöröshagyma

A 28 cm-es torta forma kikenéséhez:

  • margarin
  • szóráshoz:morzsa

Elkészítése:
A spagettit forró, lobogó, sós vízben kifőztem,majd leszűrtem,vízzel leöblítettem. Egy tálba tettem.
A párizsit lereszeltem(durvábbra),egy fej vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pároltam,megszórtam piros paprikával,rátettem a reszelt párizsit(hússal is készíthető),kicsit megborsoztam,pici vizet öntöttem rá,majd fedő alatt 10-15 perc alatt pároltam,mint a pörköltet. A tojásokat felvertem,a tejföllel,kevés borssal,ételízesítővel összekevertem. A tálban várakozó tésztára öntöttem,majd összekevertem a párizsis pörkölttel,majd a tojásos tejföl 2/3 részét is hozzákevertem. A torta formát kivajaztam, morzsával meghintettem,majd a tálban lévő spagettit beletettem.
Az 1/3 rész tojásos tejföllel lekentem,reszelt sajttal megszórtam.
200 fokon 20 -25 percig sütőben sütöttem,míg szép színt kapott a tetején a sajt.