Rántott süllő szeletek rizzsel,majonézes krumplisalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 80 dkg filézett süllő szeletek
  • Só ízlés szerint
  • Őrölt bors ízlés szerint

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 ek tej
  • 10 dkg zsemlemorzs

A sütéshez

  • 5 dl étolaj

A salátához:

  • 60 dkg főtt burgonya
  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 db ecetes csemege uborka
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 db hagyma karikákra szelve

A rizs körethez:

  • 1 ek étolaj
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz
  • só, delikát és őrölt bors ízlés szerint

Elkészítése:

A hal szeleteket sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órát állni hagyjuk.

Ezután lisztbe, a tejjel elkevert felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

Egy serpenyőben étolajat felmelegítjük, a hal szeleteket kisütjük.

A salátához valókat, a burgonyát, az uborkát és a sajtot apró kockákra vágom.

A többi összetevőkkel összekeverem és pár órát hagyom állni a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.

1 evőkanál étolajon megpirítom a rizst, őrölt borssal enyhén megszórom és ráöntöm a húsleves lét.

Fedő alatt lassú tűznél hagyom egy kicsit duzzadni, főni.

Ezután a felforrósított sütőbe teszem és ott dagad készre.