Medvehagymás borzaska

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 20 dkg trappista sajt
  • 2 dl tejföl
  • étolaj
  • őrölt fekete bors
  • 2 db burgonya
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tojás

Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk, sózzuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A sajtot lereszeljük. A burgonyát megtisztítjuk és lereszeljük.

A liszt feléből, tojásból, borssal, sóval, reszelt burgonyával, a medvehagyma felével, és egy kevés vízzel sűrű masszát keverünk.

A húst lisztezzük, a krumplis masszába forgatjuk, és bő olajban kisütjük.

A tejfölt elkeverjük a maradék apróra vágott medvehagymával és egy kis sóval.

Tálalásnál a húsra teszünk a medvehagymás tejfölből, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!