Kolbászos farfalle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 150 g kolbász
  • 200 g bacon
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 ek csípős paprikakrém
  • 3 ek paprikakrém
  • 1 csapott ek majoranna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek tejföl
  • 500 g farfalle tészta
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A bacont, a hagymát és a kolbászt felkockázzuk.

A bacont zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát. Amikor már a hagyma is üvegesre sült, hozzáadjuk a kolbászt és kis ideig összepirítjuk őket.

Közben a kétféle paprikarémet a tejszínnel, a tejföllel és a majorannával egy tálban összekeverjük.

A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük.

A kolbászhoz hozzáöntjük a tejszínes keveréket, majd sűrűre főzzük.

Az elkészült mártást a kifőtt tésztával összekeverjük és azonnal tálaljuk. A tetejére szórhatunk egy kis reszelt sajtot is!