Diós kosárkák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
Kosárkához:

  • 28 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 8 dkg porcukor
  • 4d b tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor

A töltelékhez:

  • rumos meggy szemek-lekvár
  • 4 tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1/4 citrom leve
  • 20 dkg darált dió

Továbbá:

  • 28 db kosárka tésztasütő

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá, majd keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan a linzer tésztával,tegyünk az aljába 1 szem meggyet vagy 1 csepp lekvárt,de mind kettő mehet bele. A diós habból kis halmokat teszünk rá és világosra sütjük.