Hozzávalók:
A gombóchoz
A káposztás alaphoz:
Elkészítése:
A darált halat a kihűlt megfőtt rizzsel, a lesütött kihűlt hagymával, a tojással és a fűszerekkel összekeverjük.
A bekevert gombóc alapot a fűszerekkel kóstoljuk meg, mert a füstölt hal füstösségétől függ az, hogy kell-e még bele valamilyen fűszer.
A gombóc alapból közepes nagyságú gombócokat készítünk. Érdemes vizes kézzel készíteni a gombócokat, mert előfordulhat, hogy a halhús kicsit ragad.
A lesült hagymát levesszük a tűzről és meghintjük piros paprikával. Rátesszük a vágott káposzta egyik felét, erre tesszük a töltött káposztaleveleket, gombócokat a vágott káposzta másik felét, ismét a gombócokat majd a káposztát.
Adunk hozzá 3- 4 babérlevelet és felöntjük vízzel. Majd készre főzzük.
Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
A hal miatt hűtőszekrényben max 3 napig tárolható az étel, de fagyasztani lehet.