Húsgolyók tejszínes mártásban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 2 vöröshagyma
  • 2 tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl főzőtejszín
  • 25 dkg reszelt sajt
  • só, bors, ételízesítő

Elkészítése:

A darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a tojást, majd fűszerezzük.

Golyókat formázunk belőle, hőálló tálba tesszük, 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Lereszeljük a sajtot, összekeverjük a tejszínnel fokhagymával.

Leöntjük vele a húst, és még 25 percig sütjük. Burgonyapürével tálaljuk.