Tűzdelt marha vagy nyúl

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • kb 1-1,2 kg marhacomb vagy 1 konyhakész nyúl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 tk tárkony
  • citrom
  • köretnek tészta

Elkészítése:

A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk.

A hús szeletekbe “zsebeket” vágunk és ebbe helyezünk 1-2 darabka szalonnát és fokhagymát.

A maradék szalonnát kisütjük. A zsíron fehéredésig sütjük a húsokat, ha van maradék fokhagyma azt is rádobjuk. A tejfölt is hozzáadjuk és annyi vízzel, hogy ellepje felengedjük. Sóval, tárkonnyal ízesítjük és takaréklángon puhára pároljuk (kb 2 óra alatt).

A főzés befejezése előtt pár perccel citrom darabkákat dobunk bele és jól összeforraljuk.

Tészta köret illik hozzá. Tálaláskor kínáljunk mellé citromkarikát, vagy citromlevet.