Tofu Wellington módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg tofu
  • 40 dkg gomba
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 közepes vöröshagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítése:

Leveles tésztát kiolvasztjuk, tofut félbevágjuk keresztben és hosszában is.

1 ek. olívaolajon mindegyik oldalát megpirítjuk, és kihűtjük.

1 ek. olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, rátesszük a felaprított gombát, a fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük.

Amikor megpárolódott, összeturmixoljuk, és kihűtjük.

Közben a leveles tésztát 3 részre vágjuk, és kb. 15*20 cm-es téglaalapra nyújtjuk.

A gombát 3 részre elosztjuk, leveles tésztára kenjük úgy, hogy a tészta széleitől 2 cm elmaradjon.

Közepére fektetjük a tofut, és batyut formálunk belőle.

Felvert tojással lekenjük, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta szép piros lesz.