Virslis fonat

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 6 db roppanós virsli
  • 15 dkg trappista sajt
  • 2 db csemege uborka
  • 1 ek mustár
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek szezámmag

Elkészítése:

A leveles tésztát kicsomagoljuk és rajta hagyjuk azon a sütőpapíron, amire feltekerték.

Függőlegesen az asztalra fektetjük és gondolatban 3 részre osztjuk. A közepére lefektetjük a felszeletelt sajt felét.

Rátesszük a virsliket, majd a maradék sajtot.

DSC000641

Felkarikázunk az uborkát, majd a sajtra fektetjük a szeleteket, megkenjük mustárral.

A tészta két szélét enyhén, srégen bevagdossuk, majd keresztben, felváltva a töltelék tetejére fektetjük.

DSC00066

A két végét összecsípjük és átemeljük egy tepsire. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Néhány perc pihentetés után szeleteljük.

Tipp:

Frissen az igazi!