Hozzávalók:
A májhoz:
A körethez:
Elkészítése:
A vöröshagymát és a paprikát ketté, majd nagyon vékonyra vágtam, 2 ek. kókuszzsíron kevés sóval, fedő alatt addig pároltam, amíg a saját levét elfőtte.
Megszórtam piros paprikával, hozzáraktam a hártyáitól megtisztított, nagyobb csíkokra vágott májat, ízesítettem törött- és cayenne borssal, majoránnával és amikor elkészült sóval.Közben a a
paszternákot megtisztítottam, karikákra vágtam és sós vízben puhára főztem. Leszűrve beleraktam az aprító gépbe, hozzávágtam egy ujjnyi friss gyömbért, a snidlinget, sóztam, borsoztam és 1 kk. kókuszzsírral pürésítettem.
A paszternák manapság reneszánszát éli. Én nagyon szeretem, mert jól helyettesíthető vele a krumpli. Élettani hatásai sokkal jobbak, mint a krumplié.
Fehérje- és ásványi anyagtartalma (vas, kalcium és foszfor) magas, kiváló rost-, B- és C-vitamin forrás. A növényi rostok azzal, hogy élénkítik a bélműködést csökkentik a koleszterinszintet, szabályozza a vércukor-tartalmat is.
Kalcium- és foszfor tartalma jótékonyan befolyásolja a csont anyagcseréjét, illóolaj-tartalma révén pedig vizelethajtó, görcsoldó. Legelőnyösebb tulajdonsága a vizelethajtó hatás, tisztítja a vesét és az epét, elősegíti a gyomor és az emésztőrendszer működését.