Hozzávalók egy 22*38 cm-es tepsihez:
Öntethez:
Tetejére:
Elkészítése:
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, kihűtjük és megtisztítjuk.
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
A mirelit (vagy friss) zöldségeket enyhén sós vízben roppanósra főzzük (forrástól számított max 5-6 perc), leszűrjük és hagyjuk egy picit hűlni.
A gombafejeket kiszedjük a levéből.
Az öntethez a sajtokat lereszeljük. A tojásokat egy tálban a fűszerekkel felverjük, majd hozzáadjuk a sajtokat, a tejszínt és a tejfölt, jól elkeverjük és azzal sincs már tennivaló.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tepsit kikenjük olajjal és a burgonya felét karikára vágva végigsorakoztatjuk a tepsi alján. Ezután a hússzeletekkel befedjük a burgonyát. A húsokra rátesszük az előfőzött zöldségeket, szépen elosztjuk, hogy majd minden szelethez jusson mindenből, végül a gombafejekkel gazdagítjuk az ízeket és a színeket.
Miután egyenletesen elrendeztük a zöldségréteget, felkeverjük a sajtos öntetet és belocsoljuk a tepsi tartalmát körben mindenhová, hogy egyenletesen elosztódjon. A tepsit kissé, óvatosan megrázhatjuk, hogy ne legyenek benne légrések.
A burgonya másik felével zárjuk a sort. Felkarikázva gusztán végigrakjuk a tetejét, díszítésképpen egy csipet reszelt sajtot lehet rátenni, de el is hagyható, a hangsúly nem ezen van, ellenben én még egy-egy pici őrölt paprikát rászórtam a sajtokra.
A sütési idő kb 40 perc.
Miután elkészült, pihentetni kell legalább 12-15 percet és azután szépen szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!