Lecsós, sült oldalas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg húsos oldalas
  • só, majoránna
  • 1 üveg házi vagy bolti lecsó
  • sütőzacskó

Elkészítése:

Az oldalast feldaraboljuk, majd beletesszük a zacskóba, sózzuk, hozzáadjuk a majorránnát és a lecsót, a száját összefogjuk és alaposan összerázzuk.

Egy tepsibe tesszük, a zacskót megszurkáljuk néhány helyen és betoljuk a meleg, 180 fokos sütőben.

Kb 30-40 perc alatt puhára sütjük, ekkor levágjuk róla a zacskót és szép pirosra sütjük a húst.

Rizzsel, petrezselymes krumplival, esetleg tarhonyával is tálalhatjuk.