Tejföl mártásos karaj

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet karaj
  • étolaj
  • őrölt csemege paprika
  • finomliszt
  • só és őrölt fekete bors
  • 150 gramm tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom

Elkészítése:

A karajokat kiklopfoljuk, mind a két oldalukat, besózzuk, és borsozzuk. A finomlisztbe őrölt csemege pirospaprikát keverünk és beleforgatjuk a húst.

Olajos tepsiben 15 percig sütjük az egyik oldalát, kivesszük sütőből és megkenjük a másik oldalát (ami eddig még nem sült) a tejfölös mártással.

A tejfölt egy tálban összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, és bazsalikommal, teszünk még hozzá egy kis sót, és borsot is.

További 10 percig sütjük.

Köretnek krumplipürével is kínálhatjuk.