Palóc tojáshalom

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg kolbász
  • 1 paprika
  • 1 nagy fej paradicsom
  • 10 dkg elősütött hasábburgonya
  • só, bors
  • petrezselyem, snidling
  • 8 db tojás

Elkészítése:

A szalonnát felszeleteljük, egy teflon serpenyőben kiolvasztjuk a zsírját és rászórjuk az apróra vágott vöröshagymát, elkeverjük, és a vékonyra karikázott kolbászt, burgonyát is hozzáadjuk.

5-10 percig sütjük, majd hozzáadjuk a hasábokra vágott paprikát és paradicsomot. Átkeverjük és újabb 5 percig pároljuk.

A tojásokat felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ráöntjük és készre sütjük.

Friss petrezselyemmel, snidlinggel megszórjuk, azonnal tálaljuk.