Hozzávalók:
Elkészítése:
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra. A vöröshagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a felkockázott krumplit és keverjük össze.
Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg bőven tárkonnyal, adjuk hozzá a babérlevelet és az ételízesítőt, majd főzzük a krumplit félpuhára.
A tejfölt keverjük simára a liszttel és egy kevés levessel, majd csorgassuk a levesbe (én egy szűrőn át csorgattam bele, hogy a leves szép selymes, csomómentes legyen).
Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat és a lángot mérsékelve, szép lassan főzzük még kb 10 percig (miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni!!!!).
Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyük bele a főtt tojást, ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.